Individuele coaching

Spread the love

Een traject op maat voor jou

Omdat geen mens hetzelfde is, sta jij centraal in jouw coachingstraject. Samen werken we aan jouw coachvraag en doel in een traject dat op jou is afgestemd. Je krijgt inzichten in de onderliggende, vaak onbewuste drijfveren, patronen en (belemmerende) overtuigingen, die ervoor kunnen zorgen dat je vastloopt of niet lekker in je vel zit. Vanuit deze inzichten ontstaat er ruimte om bewust nieuwe keuzes te maken die beter bij je authentieke zelf, je talenten en diepere drijfveren passen. Daarmee ga je oefenen in de praktijk, zodat het steeds vertrouwder gaat voelen om hiervoor te kiezen.

Herkenbaar?

Je zit al een tijdje niet lekker in je vel, je hebt een onrustig, ontevreden of lusteloos gevoel. Je hebt het gevoel dat je herhaaldelijk vastloopt in privésituaties of in je werk, je herkent jezelf niet meer, bent burn-out of zit er tegenaan. Je past je telkens aan je omgeving aan en vraagt je af wanneer er eindelijk een keer tijd en ruimte komt voor jezelf. Je kunt niet goed plaatsen waardoor dit veroorzaakt wordt en het lukt je nog niet om hier verandering in te krijgen.

Of je hebt dromen en verlangens die je graag wilt verwezenlijken, maar je weet niet goed hoe of waar te beginnen. Je vindt het lastig om keuzes te maken of je twijfelt over de keuzes die je gemaakt hebt (bijv. opleiding, carrière, partner). Je vraagt je af waarvoor je het eigenlijk allemaal doet, wat de zin van het leven is en of dit nu alles is.

Voor dit soort vragen en natuurlijk andersoortige vragen staan wij graag voor je klaar. Als coach begeleiden we je om tot jouw authentieke zelf te komen, zodat je van daaruit zelf jouw leven op persoonlijk, zakelijk en maatschappelijk vlak vorm kunt geven. Daarbij draait het in de kern om bewustwording, zingeving, rust en de vragen: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik.

Werkwijze

Ieder traject is uniek, omdat ieder mens uniek is. Wij maken in onze coachingstrajecten daarom vaak gebruik van verschillende methoden, werkvormen en instrumenten, zoals o.a. voice diaologue, transactionele analyse, systeemopstellingen en onze talenten- en drijfverenscan. Deze kunnen we afhankelijk van je coachvraag, je doel en jouw behoefte op dat moment inzetten. Een coachingstraject is dus maatwerk. Je wordt geïnspireerd en begeleid om eigen keuzes te maken in je loopbaan, relaties en leven. Keuzes die beter passen bij je authentieke zelf, je talenten en diepere drijfveren, zodat je meer vanuit je eigen kracht gaat leven en handelen.

Aan de hand van een (gratis) intakegesprek brengen we jouw coachvraag in kaart en stellen we je doel vast voor het traject. We bespreken de werkwijze en aanpak van het traject en maken heldere afspraken over ieders rol, inbreng en verantwoordelijkheden. Ook bepalen we samen hoeveel gesprekken er ongeveer nodig zullen zijn om jou stap voor stap in de richting van je doel te krijgen. Je weet na afloop van het traject weer beter wie je bent, wat je voelt, wat je kunt, wat je wilt en hoe je dit kunt bereiken.

Individueel traject

Coaching is een bewezen effectieve methode om jezelf verder te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak. Een coach loopt een tijdje met je mee en ziet, hoort en voelt zaken die voor jou en soms zelfs je directe omgeving een blinde vlek zijn. Dat levert waardevolle inzichten op, creëert nieuwe mogelijkheden en activeert je om daadwerkelijk veranderingen aan te brengen in je leven. De antwoorden op jouw vragen zitten al in jou en coaching helpt je ze te vinden.

Naast inzichten, begrip en nieuwe mogelijkheden, levert coaching je onder andere meer energie en plezier op, meer rust en ontspanning, een grotere vitaliteit, meer duidelijkheid, bewuster contact met je gevoel en je lichaam, meer autonomie en authenticiteit.

Onze manier van coaching kenmerkt zich door een holistische aanpak, speelsheid en beweging. Daarmee integreren we lichaam en geest, brengen wij je dichter bij jouw gevoel en de kern van jouw vraag of probleem en werken we aan een duurzame verandering en ontwikkeling.

Wanneer je na het intakegesprek besluit het traject aan te gaan, zullen we starten met het helder in kaart brengen van jouw huidige situatie. Wat heeft je gebracht waar je nu staat? Wat zijn dan je wensen en behoeften voor de toekomst? Wat heb je nodig om dat te bereiken? Daarbij gaan we de diepte in wanneer dat nodig en gewenst is, om zo belemmerende patronen en overtuigingen aan het licht te brengen. Tegelijkertijd gaan we actief en praktisch aan de slag met opdrachten en oefeningen, zodat je kunt voelen en ervaren wat er met je gebeurt. We werken oplossingsgericht, vanuit een positieve, oordeelloze grondhouding en met gevoel. Alles mag er zijn.

Dat lijkt mij wel wat!